MENU
Facebook Twitter Facebook Katalogs
L A T V I J A    2 0 2 2    -    K U L T Ū R A S    D Z Ī V E S    A P S K A T S

Novembrī notiks Valmieras Restorānu nedēļa

Rudenim uzklājot krāšņo zelta lapu seģeni un gaisā virmojot gada patriotiskākā mēneša noskaņai, Valmierā no 7. līdz 14.novembrim norisināsies rudens gardākais notikums – Valmieras Restorānu nedēļa. Šoruden gardēžus ar neaizmirstamām garšām un viesmīlību lutinās seši Valmieras restorāni un kafejnīcas: restorāni VECPUISIS, RĀTES VĀRTI, DELIZIA, viesnīcas WOLMAR restorāns, kā arī VĪNKALNI PILS MĀJA un kafejnīca TĒRBATA.

Šogad Restorānu nedēļas piedāvājumu papildinās trīs jauni dalībnieki – restorāns DELIZIA, VĪNKALNI PILS MĀJA un kafejnīca TĒRBATA. Kā ierasts, Restorānu nedēļas apmeklētājiem tiks pasniegta trīs kārtu maltīte, kas atšķirsies no ikdienas ēdienkartes, EUR 20 vērtībā.

Restorāns VECPUISIS, kas atrodas īpašā vietā – vēsturiskā Vecpuišu parka sirdī, uzkodā būs sarūpējis kūpinātu kaņepju sieru ar bumbieru krēmu, vītinātiem dzeltenajiem tomātiem un marinētiem āboliem, bet pamatēdienā būs piedāvājums no trim variantiem – lēni gatavota un viegli dūmota cūkas fileja, krāsnī cepta bute vai rudens dārzāju bļoda, kas īpaši iepriecinās tos, kuri priekšroku dod veģetārajam ēdienam. Desertā tiks pasniegts šokolādes un pīlādžu muss ar smiltsērkšķu sorbetu un karameli.

Iepretim Valmieras Drāmas teātrim esošā restorāna RĀTES VĀRTI piedāvājumā atradīsiet lēni pagatavotu butes fileju ar marinētiem sakņaugiem un sīrupā noturētām rudens ogām, bet pamatēdienā tiks pasniegts fazāna konfits ar kviešu putraimiem biešu krēmā, melnsaknes biezeni un sarkanvīna mērci. Restorāns ik gadu parūpējas, lai deserta nosaukums ir īpašs un atstāj vietu iztēlei, tādēļ šogad tā nosaukums ir KASTANIS.

Viesnīcas WOLMAR restorāns, kurš nesen kā piedzīvojis pārmaiņas interjerā, lutinās ar topinambūra-baraviku krēmzupu uzkodā, bet pamatēdienā piedāvās izvēlēties vienu no trim variantiem – līdakas fileju no Burtnieka ezera, pīles krūtiņu, kas tiks pasniegta rudens sakņu sinepju-medus glazūrā, vai lēcu-burkānu kroketes ar aunazirņu biezeni un trifeļeļļas-olu mērci. Desertā tiks piedāvāts ķirbju-brūkleņu krēms ar šokolādi un cidoniju sīrupu.

Restorāns DELIZIA atrodas viesnīcā NAKTSMĀJAS un savas durvis apmeklētājiem vēris pērnā gada oktobrī. Restorānu nedēļas laikā uzkodā tiks piedāvāta Latvijas sarkanā biete ar lazdu riekstiem un kazas sieru, pamatēdienā – teļš ar topinambūru un ceptu sīpolu marmelādi, bet desertā tiks pasniegts kas īpašs – sviesta ķirbis ar meža mellenēm.

VĪNKALNI PILS MĀJA gan valmieriešiem, gan pilsētas viesiem zināma ar gardajām itāļu picām, savukārt Restorānu nedēļas piedāvājumā ēdienkarte patīkami pārsteigs visus gardēžus. Uzkodā tiks pasniegti fritēti cukini ar Pils Mājas mērcēm un kraukšķīgu brokoli, bet pamatēdienā būs izvēle no divām svaigajām pastām spagetti – garšaugu-baltvīna-parmezāna mērcē ar tīģergarnelēm un citām jūras veltēm vai krēmīgā baraviku mērcē ar parmezānu un timiānu. Desertā viesiem būs iespēja nobaudīt mango semifredo ar zemeņu-bazilika condimento.

Reti kurš nav dzirdējis par kafejnīca TĒRBATA gardajiem burgeriem un iedvesmojošu telpu dizainu. Restorānu nedēļas laikā kafejnīcas apmeklētāji tiks aicināti baudīt tomātu tartaru ar vītinātu gaļu un kazas siera krēmu uzkodā, doradu riekstu panējumā ar melnajām lēcām, muskata ķirbi un baltvīna mērci, bet desertā gardēži tiks lutināti ar cidoniju-laima siera kūku dzērveņu mērcē. Ēdienkarte šeit.

Oktobra izskaņā Visit Valmiera Facebook lapā norisināsies konkurss, lai noskaidrotu sešus laimīgos, kuri iegūs iespēju baudīt Valmieras Restorānu nedēļas piedāvājumu kādā restorānā.

Lai nobaudītu īpašos piedāvājumus, nepieciešams veikt iepriekšēju galdiņu rezervāciju. Visas ēdienkartes pieejamas visit.valmiera.lv.

18. novembrī valsts svētku noskaņās Valmieras restorāni un kafejnīcas būs sarūpējuši īpašu svētku piedāvājumu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *